Diarree

Diarree is een waterdunne ontlasting. Mensen die last hebben van diarree hebben ook vaak meerdere keren per dag last van waterdunne ontlasting. Als de ontlasting alleen wat minder vast is dan normaal is dat niet direct diarree. Diarree gaat soms ook gepaard met sterke aandrang. Als diarree meer als een paar dagen duurt kun je een tekort aan voedingsstoffen krijgen omdat de voeding niet lang genoeg in de darmen blijft zitten om alles eruit te halen.

Mogelijke oorzaken

Voedingsintoleranties of allergieën, een infectie met parasieten, een virus of slechte bacteriën, een tekort aan goede bacteriën, een tekort aan spijsverteringsenzymen, maar ook emoties en stress kunnen diarree veroorzaken.

Wat kunnen we doen?

Als er verder geen andere klachten zijn zoals bloed of slijm bij de ontlasting, hoge koorts, niet kunnen plassen of sufheid, dan kunnen we samen eens kijken naar je dagelijkse voeding en een voedingsadvies op maat maken. Verder kunnen een voedselintolerantietest en een ontlastingsonderzoek ook zeer zeker meer duidelijkheid geven over de oorzaak van aanhoudende diarree.