Buikpijn

Buikpijn is een pijnlijk gevoel in de boven- of onderbuik of soms zelfs in alle twee tegelijk, vaak ter hoogte van de maag en darmen. Soms verklaarbaar, maar ook heel vaak onverklaarbaar. De beleving van buikpijn is voor iedereen anders. De één voelt steken, de ander darmkrampen en weer een ander een opgeblazen gevoel of een dof, pijnlijk gevoel dat constant aanhoudt. Buikpijn kan af en toe voorkomen, maar chronische buikpijn zonder duidelijk aanwijsbare reden komt ook veel voor. 

Mogelijke oorzaken

Er zijn heel erg veel mogelijke oorzaken, te veel eten, een verkeerd voedingspatroon, een slechte spijsvertering, intoleranties of allergieën, ontstekingen in de darmen, parasieten of bacteriën, stress, emoties en nog veel meer….

Wat kunnen we doen?

We beginnen met een uitgebreide anamnese om samen uit te vinden waar die buikpijn vandaan zou kunnen komen.  Voedingsadvies op maat een voedselintolerantietest en/of een ontlastingsonderzoek kunnen meer duidelijkheid geven over de oorzaak van jouw buikpijn. Colonhydrotherapie kan ook directe verlichting van buikpijn geven.