Winderigheid

Er is altijd en bij iedereen gas aanwezig in de darmen. Scheten laten is daarom heel normaal. Als gas zich in de darmen ophoopt ontstaan er buikpijn klachten, daarom is het beter om gewoon af en toe een scheet te laten. Het gas in de darmen bestaat uit stikstof, zuurstof, koolzuurgas, waterstof en methaan. Dit zijn allemaal reukloze gassen. Stinken je winden dan heeft dit te maken met een slechte spijsvertering en darmflora.

Mogelijke oorzaken

Te veel luchtslikken, kauwgom kauwen, bepaalde voedingsmiddelen, te veel eten, bepaalde medicijnen, klachten zoals constipatie, PDS, voedingsintoleranties of allergieën, een ongezonde darmflora en een niet goed werkende spijsvertering kunnen allemaal oorzaken zijn van winderigheid.

Wat kunnen we doen?

Je voedingspatroon aanpassen d.m.v. voedingsadvies op maat kan al mooie resultaten geven wat betreft winderigheid. Mocht het nog niet helemaal verholpen zijn kunnen we samen kijken of  colonhydrotherapie, of onderzoeken zoals een voedingsintolerantietest iets voor je zouden kunnen betekenen.