Voedingsmiddelen intolerantie test

Het vermoeden bestaat dat meer dan 45% van de populatie overgevoelig reageert op bepaalde voedingsmiddelen die men eet. De effecten zijn vaak niet levensbedreigend, maar de resulterende symptomen kunnen een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven. 

De meest voorkomende klachten bij voedselintoleranties zijn: Opgeblazen gevoel, migraine/hoofdpijn, vermoeidheid, hoesten, loopneus, Prikkelbaar Darm Syndroom, buikpijn, huiduitslag (jeuk/roodheid). Maar ook ADD/ADHD, Acne, angstaanvallen, constipatie, depressie, diarree, haaruitval, obesitas, spier-en gewrichtspijn, stemmingswisselingen, verzuring en winderigheid kunnen veroorzaakt worden door voedselovergevoeligheid. 

In mijn praktijk beginnen we altijd met de basis Pre-screening Plus test om te zien of er inderdaad voedingsintoleranties zijn. Is deze positief dan gaan we verder testen op granen/noten, fruit/groenten, melk/eieren en vlees/vis. De noodzaak om verder te testen en de bijbehorende kosten worden altijd uitgebreid besproken in een vervolg consult.