Hoofdpijn

Hoofdpijn kan aanvoelen als druk, het kan scherp zijn, kloppend of dof. Hoofdpijn kan geleidelijk ontstaan, in de achtergrond aanwezig zijn of plotseling beginnen. De pijn kan heel hevig zijn en samengaan met misselijkheid. Hoofdpijn kan minder dan een uur duren of meerdere dagen aanhouden. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn; clusterhoofdpijn, migraine (met of zonder oogklachten, misselijkheid en aura’s) en spanningshoofdpijn. Allemaal zijn ze erg vervelend.

Mogelijke oorzaken

De meest bekende zijn alcohol, een gebrek aan slaap, stress, huilen, zorgen, hooikoorts en griep etc. Maar de darmen kunnen ook zeer zeker een rol spelen bij hoofdpijn. Te veel toxinen in de darmen, een histamine gevoeligheid of een intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen. Een gluten allergie, langdurige verstopping of PDS of zelfs parasieten kunnen allemaal hoofdpijn veroorzaken. 

Wat kunnen we doen?

Voeding en leefstijl zijn de eerst pijlers waar we naar gaan kijken.  Het is mogelijk dat je naast hoofdpijn ook andere klachten hebt die wijze op het hebben van te veel afvalstoffen in je lichaam. In dit geval kan een detoxkuur gecombineerd met colonhydrotherapie helpen om je hoofdpijn te verminderen. Soms moeten we verder kijken naar en bespreken we vervolgonderzoeken.