Over So Puur

Wie ben ik?

Mijn naam is Sonja Eckhardt. Ik ben detox coach, natuurvoeding adviseur en colonhydrotherapeut. Dat laatste houdt in dat ik darmspoelingen integreer in een behandelplan indien nodig. Daarbij heb ik nog een aantal specialisaties zoals personal trainer en medisch beweeg adviseur, yoga docent en masseur.

Als natuurgeneeskundig therapeut kijk ik niet alleen naar de klachten van mijn cliënt maar naar de totale mens. Het is mijn passie om mensen op een holistische manier naar een gezonde leefstijl te coachen. Voeding, beweging, je lichaam ontdoen van toxines zowel fysiek als mentaal, ontspanning en ademhaling behoren tot de belangrijkste componenten voor lichamelijk, psychisch en sociaal welbevinden. Het vinden van je natuurlijke balans en het reguleren van het zelf herstellend vermogen is daarbij het streven.

Disclaimer

 

Mijn verhaal

Oktober 2011 ben ik met mijn praktijk So Puur in Vlissingen gestart. Een hele lange weg aan voorbereiding is daaraan vooraf gegaan. In mijn expertise kunt u meer lezen over de opleidingen die ik heb gedaan. Mensen helpen hun gezondheid te verbeteren, lesgeven en een luisterend oor zijn, is wat ik het liefste doe.

Al heel veel jaren begeleid ik mensen naar een fysiek goede gezondheid waarbij voeding en beweging centraal staan. Toch was vaak het resultaat niet helemaal bevredigend maar kon ik het missende puzzelstukje niet vinden. Na het volgen van de yoga opleiding waarbij ademhaling en ontspanning heel belangrijk zijn, kwam ik bij de innerlijke reiniging. “Reinig eerst uw darmen” en “laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”, zijn bekende uitspraken van Hippocrates (400 v. C.), de grondlegger van onze hedendaagse geneeskunde. Na het volgen van de juiste opleidingen kon ik deze therapie gaan toepassen met hele goede resultaten als gevolg.

Mijn behandelingen zijn voornamelijk gebaseerd op kennis, intuïtie en ervaring waarbij het verhaal van mijn cliënten voorop staat. Aan de hand van een uitgebreide intake wordt een behandelplan opgesteld.