Ontlastingsonderzoek

 Meten = weten

Soms kunnen onderliggende problemen de oorzaak zijn van je klachten. Je kunt nog zo gezond eten en goede supplementen slikken, maar als die onderliggende problemen nog niet aangepakt zijn bestaat er een grote kans dat je klachten nooit helemaal zullen verdwijnen. Wat zouden die onderliggende problemen kunnen zijn? Bijvoorbeeld problemen met je maag zoals te veel of te weinig maagzuur of de Heliobacter Pylori bacterie. Ook komt het vaak voor dat er problemen zijn met de alvleesklier en er niet genoeg verteringsenzymen geproduceerd worden, of misschien is er een disbalans in de darmbacteriën. Als we de oorzaak van jouw klachten weten, kunnen we een zeer gericht en persoonlijk therapieplan maken en je klachten grondig aanpakken.

Waarom een ontlastingsonderzoek?

Als je gezond eet, goede supplementen slikt en alle reguliere testen komen goed terug maar je blijft klachten hebben, dan kan een ontlastingsonderzoek heel nuttig zijn om te kijken wat er nou echt gaande is in je darmen en waar die klachten vandaan komen. We kunnen namelijk erg veel informatie over je gezondheid halen uit je ontlasting.  

Het grootste deel van de ontlasting bestaat uit onverteerde voedselresten, bacteriën, afvalstoffen, galkleurstoffen, oude darmcellen, water en slijm. Daarnaast zijn er nog andere stoffen die in de ontlasting voorkomen die we kunnen meten. Al deze waardes geven informatie over je gezondheidstoestand. De oorzaak van een disbalans in de darmen kan heel divers zijn.