De Behandeling

De behandeling duurt ongeveer drie kwartier en is pijnloos en discreet en vindt plaats in een warme en rustige omgeving. De eerste behandeling volgt na een uitgebreid intakegesprek waarin al uw vragen worden beantwoord, uw klachten worden doorgenomen en de behandeling wordt uitgelegd.

Gefilterd water met een aangename temperatuur van tussen 34°C en 38°C gaat via een gesloten systeem met een lichte, niet waarneembare druk de dikke darm in. Dat geeft een tegendruk aan de darmen, waardoor de natuurlijke peristaltische darmbeweging weer op gang komt en de darmwandspier versterkt, tot het moment dat al het water uit de dikke darm stroomt. Door een kijkbuis ziet men alles wat de darm verlaat. Mensen ervaren direct na de behandeling vaak een opgelucht en schoon gevoel.

Mede door het masseren van de dikke darm laat het aangekoekte materiaal los, om samen met het water de dikke darm te verlaten. Dit proces wordt tijdens de behandeling enkele keren herhaald. Zo wordt veel “oude zooi” uit het lichaam verwijderd en voelen mensen zich daarna letterlijk en figuurlijk opgeruimd. Deze therapie is dan ook aan te raden bij mensen met een depressie, lusteloosheid, angsten e.d.

Veel mensen hebben last van overgewicht. Tussen de 3 en 17 kilo aan aangekoekt materiaal kan aan de darmwand vastzitten. Een goede behandeling kan veel van deze overtollige kilo’s weghalen en daarmee ook het gevoel van een opgeblazen buik wegnemen. Door colonhydrotherapie worden tevens de andere organen gereinigd omdat ieder gedeelte van de dikke darm een orgaan vertegenwoordigt. Door deze behandeling raakt men bijvoorbeeld veel gifstoffen kwijt, waardoor de huid sterker en gezonder wordt. Mensen kunnen er jaren jonger uit komen te zieen.

Aan te raden is een serie van minimaal 4-6 behandelingen in een korte tijd.