Lever/galblaas reiniging

Doel van de kuur is de lever (en/of galblaas) te bevrijden van klonten ingedikte gal vermengd met andere afvalstoffen, die de galkanalen in de lever verstoppen. Die klonten belemmeren een goede werking van de lever en ontregelen daardoor de ontgifting. Dit is de synthese van een flink aantal lichaamseigen stoffen (enzymen, hormonen, enz.) zowel als de spijsvertering en de stofwisseling. Ze tasten het immuunsysteem aan en blijven de aanzet geven tot het ontstaan van allergieën.\

Het proces van de lever- en galblaasreiniging

De stenen worden door deze kuur door de lever naar buiten geperst en komen via de gal afvoerende gangen langs de galblaas in de twaalfvingerige darm in het spijsverteringskanaal terecht. Uiteindelijk belanden ze in de wc, waar ze in een vergiet worden opgevangen. Als u zo’n balletje (variërend van 2 tot 22 mm in doorsnee) onder de kraan afspoelt en het bovenste, leverkleurige laagje er af wrijft, houdt u een wasachtig, vaak flessengroen bolletje over. Ze kunnen echter allerlei kleuren hebben (licht of donkerder groen, zwart, wit of bruin). De kuur moet zo vaak worden herhaald tot het laatste balletje is “geoogst”. Dit is nodig door dat de bolletjes levende virussen of parasieten kunnen bevatten is het raadzaam steriel te werk te gaan als u zo’n bolletje zou willen opensnijden. De leverreinigingskuur duurt een week. Gemiddeld moet een kuur drie tot acht keer gedaan worden voordat er geen bolletjes meer komen en de lever weer is “ontstopt”.

Nauwelijks merkbare bijwerkingen van de lever- en galblaasreiniging

Tijdens het proces zal uw lichaam ook op andere manieren ontgiften. Zo zult u, vooral gedurende het kuurweekend, vaak uw tanden moeten poetsen, er komt veel slijm vrij. Ook kan de kuur leiden tot een (tijdelijke) “ontregeling” van uw gevoelsleven. U kunt emotioneel labieler worden. U moet vooral bedacht zijn op boosheid en somberheid. De lever heeft op dit punt een grote reputatie. Tijdens deze kuur komen afvalstoffen in het spijsverteringskanaal die weer worden opgenomen en in de bloedbaan terechtkomen. Dit kan tot beginverergeringsreacties leiden (hoofdpijn, misselijkheid, moeheid, e.a.).

Meer weten over lever/glasblaasreiniging? Plan ene afspraak!

Plan een darmspoeling de dag voor of de dag van de reiniging en binnen drie dagen na de reinigingsdag. De methode is beschreven in het boek: ‘De Ongelooflijke Lever – En Galblaaszuivering’ van Andreas Moritz, een Canadese natuurgenezer. De beschrijving in deze handleiding is daarvan afgeleid. Als u meer van de kuur wil weten, kunt u dat boek het beste aanschaffen. U kunt natuurlijk ook altijd eerst contact met mij opnemen zodat de kunnen bepalen wat voor u de beste manier is om de lever- galblaas reiniging te doen.