Lever/galblaas reiniging

Doel van de kuur is de lever (en/of galblaas) te bevrijden van klonten ingedikte gal vermengd met andere afvalstoffen, die de galkanalen in de lever verstoppen. Die klonten belemmeren een goede werking van de lever en ontregelen daardoor de ontgifting, de synthese van een flink aantal lichaamseigen stoffen (enzymen, hormonen, enz) zowel als de spijsvertering en de stofwisseling. En ze tasten het immuunsysteem aan, ze blijven de aanzet geven tot het ontstaan van allergieƫn.

De stenen worden door deze kuur door de lever naar buiten geperst en komen via de galafvoerende gangen langs de galblaas in de twaalf-vingerige darm in het spijsverteringskanaal terecht. Uiteindelijk belanden ze in de wc, waar ze in een vergiet worden opgevangen. Als u zo’n balletje (variĆ«rend van 2 tot 22 mm in doorsnee) onder de kraan afspoelt en het bovenste, leverkleurige laagje er af wrijft, houdt u een wasachtig, vaak flessengroen bolletje over. Ze kunnen echter allerlei kleuren hebben (licht of donkerder groen, zwart, wit of bruin). De kuur moet zo vaak worden herhaald tot het laatste balletje is “geoogst”. (omdat de bolletjes levende virussen of parasieten kunnen bevatten is het raadzaam steriel te werk te gaan als u zo’n bolletje zou willen opensnijden. De leverreinigingskuur duurt een week. Gemiddeld moet een kuur 3-8 keer gedaan worden voordat er geen bolletjes meer komen en de lever weer is “ontstopt”.

Tijdens het proces zal uw lichaam ook op andere manieren ontgiften. Zo zult u, vooral gedurende het kuurweekend, vaak uw tanden moeten poetsen, er komt veel slijm vrij. Ook kan de kuur leiden tot een (tijdelijke) “ontregeling” van uw gevoelsleven. U kunt emotioneel labieler worden. U moet vooral bedacht zijn op boosheid en somberheid. De lever heeft op dit punt een grote reputatie. Tijdens deze kuur komen afvalstoffen in het spijsverteringskanaal die weer worden opgenomen en in de bloedbaan terechtkomen. Dit kan tot beginverergeringsreacties leiden (hoofdpijn, misselijkheid, moeheid, e.a.).

Plan een darmspoeling de dag voor of de dag van de reiniging en binnen drie dagen na de reinigingsdag.

De methode is beschreven in het boek: ‘De Ongelooflijke Lever – En Galblaaszuivering’ van Andreas Moritz, een Canadese natuurgenezer. De beschrijving in deze handleiding is daarvan afgeleid. Als u meer van de kuur wil weten, kunt u dat boek het beste aanschaffen. U kunt natuurlijk ook altijd eerst contact met mij opnemen zodat de kunnen bepalen wat voor u de beste manier is om de lever- galblaas reiniging te doen.